Autó adatbázis létrehozása

Sokszor fölmerül, hogy egy egy autót, különösen ha külföldi az első forgalomba helyezése mikor gyártottak, mikor helyeztek forgalomba. Hogy egy adott alvázszámot elhelyezhessünk időben, illetve képet kapjunk az egyes modellek évenkénti gyártási számáról, szeretnénk létrehozni egy adatbázist, ami segít ezt eldönteni. Ehhez kérnénk az együttműködésetek. Kérjük írjátok meg a birtokotokban lévő Zsigulik, Ladák alváz és motorszámát, típusát, ha van róla pontos információtok, akkor az első forgalomba helyezés és a gyártás dátumát. (Az előbbi általában benne van a forgalmiban, az utóbbiról általában csak az év tudható.) Ha tudjátok, írjátok meg az autó eredeti rendszámát is. Az adatokból készült adatbázist természetesen közzétesszük, mindenki hozzáférhet. Az adatbázisban nem publikáljuk kié az autó, és mi a mai rendszáma, így nem lesz személyhez köthető. Aki valamiért nem akar pontos alvázszámot megadni, az utolsó 3 karaktert nullázza ki.

Ilyen formátumban kérnénk az adatokat:

  1. Típus: Lada 2101
  2. Gyártási év: 1978
  3. Első forgalomba helyezés: 1978. június 12.
  4. Alvázszám: 2776812
  5. Motortípus: 2101
  6. Motorszám: 2721123
  7. Első rendszáma: PF 12 45

Előfordulhat, hogy valakitől olyan adatokat kapunk, ami valamiért nem illik a sorba, így lehet, hogy visszakérdezünk, kérünk másolatot a dokumentumokról, amivel az adatbázisunkat alá tudjuk támasztani, illetve nyilván bárki félre is üthet, így ez egy plusz ellenőrzési lehetőség.

Az emaileket ide küldjétek: veteranzsiguli@veteranzsiguli.hu

Köszönjük a segítséget!

This entry was posted in 2011. III. negyedév, Hírek and tagged , , . Bookmark the permalink.

2 Responses to Autó adatbázis létrehozása

  1. Bartha Gábor says:

    kié ez a PF-12-45? Mamámék vettek anno egy piros 2101-et aminek a rendszáma a következő volt: PF-42-71 (csak sajnos totálkáros lett) Akkor ezek szerint az is 78-as volt?

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!