Vukmann Attila_Trabant601_1975 - Veteranzsiguli

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

Vukmann Attila_Trabant601_1975

Veteránok

Vukmann Attila autói

Trabant 601 kombi
Évjárat: 19
75.
Futott km: ~90.000 km
Karosszéria:
Felújított, újrafényezett
Leírás:
Amikor a hirdetésben megláttam ezt a viszonylag korai kombit, akkor mindjárt tudtam, hogy ez a Trabant kell nekem! Igen ritka világoszöld színe, és az évjáratra jellemző szinte hiánytalan állapota fogott meg.
A küszöbök korábban cserélve voltak, a doblemez alján látszottak a foltok, a tornyok már átlapolással meg voltak "erősítve", a hátsó ajtó alján jól látszottak a gondok... Ezek ellenére úgy gondoltam, hogy a hibákat leköszörültetem, és az eredeti fényezés minél nagyobb részének megtartásával kismértékű felújítással megúszom. Hát nem ez lett belőle...
Teljesen szét lett szedve, így ha már fel volt borítva, akkor színre fújtuk az alját. A torony "javítások" ki lettek vágva, és gyári doblemezből kivágott elemekkel kerültek pótlásra. A hátsó ajtót cseréltük. A homloklemezről, és a lökhárítókról el lettek tüntetve a rozsdafoltok. Tehát a motorteret, az autó elejét és hátulját fényezni kellett.
A fényező azt mondta, hogy nem tud a 40 éves festéshez hasonló, ki tudja milyen gyenge anyaggal megfújt eredeti fényezést produkálni, biztosan el fognak ütni a fényezett elemek a régiektől. Mivel teljesen szét volt szedve az autó, ezért jobbnak láttam a teljesen fényezést választani. Szerintem jó döntés volt.
Az üléseit újrahúzattam korabeli szürke anyaggal. Ehhez vettem 6 db vadi új ülőlapot.
Nagyon köszönöm ezt a lelkiismeretes munkát Horváth Tamásnak, aki szerintem mindvégig úgy dolgozott, mintha a sajátját csinálta volna.  Ez meg is látszik a végeredményen.
Időközben megkerestem az autó első tulajdonosát, aki sok korabeli dokumentumot küldött.
/2014.08.02./

 
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz